sitecreating.nl

Nederland

Stage lopen in het buitenland

Ik was voor het eerst voor een lange tijd weg van huis. Ik heb dit nogal onderschat. Iedereen waarschuwde me dat het zwaar zou gaan worden. Ik dacht van dat komt wel goed en uiteindelijk is het ook allemaal goed gekomen. Maar in het begin was het zeker zwaar. Je moet natuurlijk wennen aan je nieuwe omgeving en andere cultuur. Daarnaast moet je ook nog eens 40 uur per week werken. Dit had ik nog nooit gedaan. En ook daarnaast ook nog voor jezelf zorgen. Ik was gewend om thuis te komen en dan niks meer te moeten doen. Je moeder die dan voor je kookt en alles opruimt en je was doet. Hier ging dat wel anders. Je moet hier zelf je boodschappen doen, wassen. koken en opruimen. Ik heb dit heel erg onderschat. Ik waardeer nu ook zeker meer mijn moeder en wat ze allemaal voor mij doet. Ik was in het begin dan ook erg moe, want naast dit ging ik ook gewoon vijf keer per week uit. Ik woonde samen met twee andere meiden in een appartement. Dit zat in een groot studentencomplex. Dit waren allemaal appartementen in een groot huis. Er zat ongeveer 30 man in. Zo leerde ik snel nieuwe mensen kennen. Het was een erg gezellige groep en we waren ook snel bevriend. Het stappen was dan ook erg gezellig.

Op Curaçao heb je wel bijna elke dag iets te doen. Je hebt alleen niks op maandag te doen. We gingen vooral de happy hours af. Op dinsdag was dit bij bar 27 in Pietermaai. Je kan dan een uur lang onbeperkt drinken voor 15 gulden. Op woensdag had je een happy hour bij Madero en Cabana. Je gaat dan eerst naar Madero. Hier heb je van 10 tot 12 twee drankjes voor de prijs van één en hierna ga je door naar Cabana. Dit is van loopafstand van elkaar. Bij Cabana is er een live band. Dit is altijd erg gezellig. Ook komen er af en toe artiesten vanuit Nederland draaien. Op donderdag gingen we vaan naar Punda. Hier kon je heerlijk op het terras zitten. Op donderdag heb je dan Punda Vibes. Hier gaan ook veel lokale mensen naar toe. Zo leerde je echt de cultuur kennen. Het was dan ook erg leuk om te gaan dansen, want de lokale mensen kunnen erg goed dansen. Op vrijdag had je vaak feestjes van nachtwerk of we gingen naar Wet and Wild. Op zaterdag gingen we vaak eerst naar de happy hour op Zanzibar. Dit is dan van 5 tot 6 en daarna gingen we vaak wat eten. Na het eten even douchen en omkleden en dan gaan we weer terug naar Zanzibar. Na Zanzibar gingen we vaak naar Moijto’s. Op zondag gingen we vaak weer naar Wet and Wild. Ik ging hier meestal niet naar toe, omdat ik fit aan de week wilde beginnen. Dit deden we dan elke week. Hoe langer je er was hoe meer feestjes je ging missen. Het werd op een gegeven moment gewoon te zwaar. In het begin wil je graag nog overal bij zijn. Maar op een gegeven moment werd de vermoeidheid gewoon te zwaar.

Ik heb hier mijn tijd met veel plezier doorgebracht. Dit was ook erg lastig. Ik had een super leuke en interessante stage met leuke collega’s. Ik heb een heleboel leuke nieuwe mensen leren kennen.  Ook heb ik super veel gefeest. De tijd is echt voorbij gevlogen. Ik heb hier een super leuke tijd gehad en zou andere het ook echt aanraden om naar Curaçao te gaan. Je hebt een super leuke tijd en daarnaast is het ook erg goed voor je persoonlijke ontwikkeling. Je leert heel veel van deze ervaring. Dit is erg handig voor later als je op eigen benen moet gaan staan.